Skip to content

Banestatus juli.

Større arbejde på banen i de næste uger:

Uge 28: Teestedet på drivingrange holder pause.

Uge 28: Kløver behandles på greensomgivelser

Uge 29: Greens prikkes og eftersås. Forvent unormale overflader i denne uge

Uge29: Kløver behandling fortsættes

Uge 30: Kløver behandling fortsættes

Royal Copenhagen Junior Cup er lige overstået. Den afslutter den første del af golfsæsonen på banen. De stakkels juniorer fik mere eller mindre den eneste regn vi har fået i et stykke tid hvilket medførte en del våde fødder fra spil fra roughen og høje scores.

Juli er en relativ stille måned præget af feriestemning på banen. Mange medlemmer er i sommerhus eller er i udlandet på ferie. Det giver plads til at give banen lidt velfortjent ro fra den ellers høje belastning fra spillere og greenkeepere. På banen vil der være fokus på at bringe specielt greens og greensomgivelser igennem varmen og tørken uden for mange skader. Hvis der kommer lidt tilfældigt nedbør beskytter vi også fairways ved at anvende et afspændingsmiddel, der får jorden til at holde på fugten i lidt længere tid.

Der har været fuld tryk på træningen på vores nyrenoverede teested på drivingrangen. Nu prøver vi at give det en sommerpause fra al slitagen. Vi eftersår og dresser teestedet mandag i uge 28 og derefter holdes det lukket for spil i en uges to ugers tid afhængigt af vejrforholdene. I mellemtiden kan der slås bolde fra foran teestedet ligesom i vinter. Vi evaluerer efterfølgende om det var ”balladen” værd.

I stigende grad er det blevet sværere at finde plads til sensommerens eftersåning af greens grundet et tætpakket turnerings- og aktivitetsprogram. Derfor arbejder vi på greens i uge 29. Greens bliver prikket, eftersået og topdresset. Rutinen giver som altid lidt ujævne greens, men det aftager hurtigt.

Vi skal holde vores kløver nede specielt på greensomgivelserne og derfor påbegynder vi vores jernbehandling i uge 28 og fremad. Jernbehandlingen medfører en svidning af kløverens blade, der så giver græsset en lille konkurrencefordel i en kortere periode. Behandlingen giver sorte pletter på greensomgivelser, er ikke så effektiv, men det er vores bedste redskab i kampen mod kløver som ukrudt når vi ikke må anvende ukrudtsmidler som andre baner i landet.

I juni måned havde vi igen besøg af vores banekonsulent Alistair Beggs. Sidste besøg var i 2018 da Alistair arbejdede for STRI. Alistair arbejder nu for the Royal & Ancient og er ansvarlig for rådgivningen for alle de golfbaner, der anvendes til British Open, kvalifikationer og andre mesterskaber under the R&A. Selvom Københavns Golf Klub ikke er en linksbane er der mange lighedspunkter i tilgangen til plejen og vores lange historie. Alistair har denne gang vurderet om der har været fremskridt på banen, om vores strategi er korrekt i forhold til vores placering og vores underliggende lovgivning, og om der er områder hvor vi med fordel stadig kan intensivere vores plejeindsats for at skabe en bane i høj kvalitet på en holdbar måde. Alistairs rapport kan findes på klubbens hjemmeside.

Som altid:

Ret dit nedslagsmærke op,

Hold farten oppe på banen og lad hurtigere bolde gå igennem

Pas på hjortene på bane og drivingrange. Der gælder de samme regler som ved mennesker: Du må ikke slå hvis der er risiko for at du kan ramme dem.

Pas på roughen. Den er tyk!

God sommer

Martin Nilsson, Chefgreenkeeper