Skip to content

Banestatus september

Nu er banen blevet rigtig tør, specielt på fairways, semirough, bunkerkanter og stier. I lang tid har den holdt stand mod tørken, men august har bare fortsat med solskinsdage. Tørkeindekset for Hovedstaden er i top og bestemt også i Dyrehaven. På nuværende tidspunkt har vi på årsbasis fået mindre nedbør end i tørkeåret 2018. Men vi står et bedre sted. Vores snart mangeårige indsats på fairways med topdressing, eftersåning, gødskning og brug af afspændingsmiddel er grunden til, at banen ikke er brændt fuldstændigt af og at den er blevet varigt skadet. Hvis regnen kommer i september, er det min forventning at den kommer sig hurtigt igen. Vi står klar med et efterårsprogram til vores fairways så vi kan fortsætte vores kvalitetsløft.

Det er næsten kun vores teesteder og greens, der holder sig grønne fordi de har vanding knyttet til sig. En sideeffekt er, at disse områder er særligt efterspurgte blandt vores faste beboere, hjortene. Deres vante græsningssteder er tørre og hvorfor så ikke søge over til den grønne golfbane? Der græsses på livet løs på disse områder og desværre laves der også både stort og småt – i store, store mængder. Vi bruger ekstra tid hver morgen på at rydde op efter det store. Vi klipper ikke fairways, men vi kører med vores stor blæser for at rydde op. I vil også kunne se, at de nipper eller river græsset af. Det efterlader totter af oprevet græs der så står og stritter grimt indtil næste gang greenkeeperen klipper arealet. Indtil regnen kommer og sætter gang i Dyrehavens overdrev igen må vi så nyde, at de store flokke kommer så nær på os. Husk, at de samme regler gælder for hjorte som for mennesker:  Ikke slå hvis der er risiko for at du kan ramme.

September rummer mange arrangementer, klubmesterskabsfinaler og lige i starten af oktober, Royal Trophy. Det meste af måneden kommer derfor til at gå med, at holde banen fuldt spilbar og lækker, mindske tørkestressen og hvis der kommer plads i golfbox lige snige et par større plejeopgaver ind.

Større banearbejde planlagt i september:

Uge 36: Greens topdresses og udvalgte greens eftersås. Forvent lidt unormale forhold i begyndelsen af ugen

Uge 38: Greensomgivelser og forgreens prikkes og topdresses. Forvent unormale forhold det meste af ugen

God fornøjelse

Martin Nilsson, chefgreenkeeper