Skip to content

Livets Gang i KGK Old Boys Klubben i september 2023.

Endnu en travl måned er gået og en ny travl afslutningsmåned er foran os. Det er gået hurtigt – vi synes lige vi er begyndt på sæsonen 🙂

Næste måned har flere spændende matcher og afgørelsen i årets OOM – og så lige årets Old Boys Golfrejse indimellem.

Vi håber I vil nyde de sidste matcher og vi i bestyrelsen glæder os meget til samværet på årets generalforsamling den sidste fredag i oktober (se indkaldelse længere nede i mailen).

Indholdsfortegnelse:

  • Resultater i september
  • Nyt medlem
  • Fødselsdage
  • Spanien og en donation
  • OOM Stilling
  • DM for hold
  • Vinterturnering
  • Indkaldelse til Generalforsamling
  • Invitation til Afslutningsmatch
  • Matcher i oktober

Resultat matcher i september:

1. september – Åben Herredag

Tilmeldinger til årets Åbne Herredag gik lidt trægt og endte på 68 spillere. Formanden havde en fridag og var derfor ikke tilmeldt matchen. I stedet kunne han glæde sig over, at Live Scoring gjorde, at han hjemme fra sofaen hele dagen kunne følge med i de løbende stillinger i alle 3 rækker – mens han så golf på TV 🙂 Det der Live Scoring kan sgu noget 🙂

Det var glædeligt, at mange Old Boys deltog i præmieoverrækkelsen 😊

Old Boys resultater fra dagen:

A-rækken: Ingen Old Boys blandt de første

B-rækken: Arve Sund vinder med 37 points foran Erik Fabrin og Bjørn Eliasen. Der var 10 Old Boys blandt de 15 første.

C-rækken: Poul Birch blev delt nummer 1 med 37 points, men havde højere handicap end den anden deltager fra The Scandinavian, som vandt rækken. Ulrik The Eagle Andersen-Alstrup blev nummer 3.

Tillykke til alle vindere!

Udvalgte fotos – fotograf: Anne-Mette

 

Tak til American Wine ved Frederik Suhr (ja – det er sønnen) for præmie sponsoratet!

8. september – Tee Mesterskab afdeling 4 fra Tee 49

Så nærmer vi os afgørelsen på årets Tee Mesterskab og vi har igen i år en meget spændende afslutning. Hvem der vinder afgøres først efter matchen i næste måned, så tæt er det!

Formanden var stærk utilfreds med, at nogle brugte ALT for lang tid på at lede efter bolde. Vi har dropperegel E5 på alle huller, for ikke at sinke spillet – brug den – og lad være med at pis.. på dine Old Boys venner, som går efter din flight. Mikael Thorsen benyttede således E5 hele 4 gange på sin runde – og der var specielt én flight, der slet ikke brugte den eller først da de så, at flighten bag dem stod klar på Tee-stedet efter meget mere end 3 minutters søgning – det er for ringe. Dem vil vi holde øje med.

Formanden brugte 4 timer og 27 minutter på 18 huller – fra TEE 49! Ingen anden runde i år har taget tilnærmelsesvis så lang tid! Det kan I simpelthen ikke være bekendt. Havde vi ikke benyttet Live Scoring på telefonen, så var 2-3 hold blevet disket for ikke at aflevere scorekort til tiden!

Dagens vindere blev:

18-huller: Bjørn Eliasen med 38 points foran Ulrik The Eagle Andersen-Alstrup også med 38 points og med Michael Gerlif på 3. pladsen med 35, samme som Erling Kjølhede på 4. pladsen.

  9-huller: Torben Hagfelt med 16 points foran Christian Ravn med 15 og Erik Hamre også med 15 points. 9-hullerne fik vinpræmier til trods for, at vi havde en præmiesponsor – men præmien fra sponsoren tilfaldt så Old Boys Klubben og vil blive bortloddet på årets generalforsamling.

 

(Dagens sponsor) – Tak til PJC Sport (XXiO, Cleveland og Srixon) for præmierne

15. september – årets udflugt til Lunds Akademiska Golfklubb

15 old boys havde valgt at tilbringe dagen i Sverige og vi havde en vidunderlig dag i Kungsmarken i pragtfuldt solskinsvejr.

Resultatet af matchen blev, at Ditlev Bondesen vandt med 38 points foran Formanden med 34 og Michael Laursen med 33 points. Herefter fulgte 3 spillere alle med 32 points..

Udvalgte fotos fra dagen:

22. september – 4-7-9 x 3

Månedens klappepræmie match blev afviklet i tørvejr, selvom det regnede lige da vi skulle ud. Til trods for, at vi spillede fra tee 57 og 52, så kom ingen i tidsproblemer ligesom da vi spillede match 14 dage før fra tee 49 – tankevækkende! Vi havde lukket for resultatet af matchen således, at man ikke kunne se, stillingen efter det 15. spillede hul. Det gør det lidt mere spændende og det vil fortsætte fremover. Dagens resultat blev:

A-rækken: Erik Fabrin vandt med 33 points foran Michael Laursen og Ib Jacobsen med 31. Vinen blev vundet af: Jens Frederik Hansen, Ulrik The Eagle Andersen-Alstrup (som skænkede præmien til klubkassen) og Mikael Randel.

B-rækken: Steen Mahneke vandt med 31 points foran Carsten Buhl Trosborg og Christian Geisler med 28 points. Vin blev vundet af: Ditlev Bondesen og Poul Hansen.

C-rækken: Erik Hamre vandt med 19 points foran Anders Scheuer Nielsen med 16 og Niels Jørgen Jæger med 13 points. Vin blev vundet af: Henrik Pedersen, Christian Ravn og Torben Haghfelt. Torben valgte også at donere sin præmie til klubkassen.

29. september – Old Boys Ryder Cup

Med den rigtige Ryder Cup, der netop denne weekend afvikles i Rom, måtte vi selvfølgelig også snuse lidt til Ryder Cup formatet.

Det var en anderledes match og den tog 5+ timer at afvikle – men der var også 4 spillere på hvert hold. Igen var der spillere, der ikke overholdt reglen om max at lede i roughen i 3 minutter. Det er for dårligt! Det går jo ud over andre Old Boys, der spiller bag dem. Formanden havde skrevet til alle, hvordan matchen skulle afvikles og alligevel var der nogle, der ikke var helt med på det – men alle kom ind og fik afleveret scorekort.

Desværre var der mindre end otte 9-hullers spillere tilmeldt, hvorfor deres Ryder Cup match måtte aflyses. I stedet spillede de en normal runde fra tee 49.

Vinder af 18-huller Rækken blev: Erik Fabrin med 26 points foran Hans Henrik Leschly også med 26 points og med Mikael Randel på 3. pladsen med 25 points.

Vinder af 9-huller Rækken blev: Søren Juhl Hansen med 14 points foran Theis Jensen også med 14 og Erik Hamre med 12 points.

Vi er nu 109 medlemmer 😊

Hvert nye medlem vi får resten af sæsonen betyder, at vi får en ny medlemsrekord!

Onsdag den 30. august kunne vi byde medlem nr. 109 velkommen i vores klub i klubben.

1-2207 hr. Poul Vesterhouen, som for øvrigt fylder 70 år om kort tid, er nyt medlem af Old Boys.

Til Poul: Vi glæder os alle til at spille med dig!

Fødselsdage i oktober

Poul Vesterhouen  70 år den 9. oktober

Otto Nyborg           80 år den 20. oktober

Vi sender en hilsen på dagen.

Old Boys Rejse til Spanien & en donation

Næste uge drager 16 forventningsfulde Old Boys spillere til Nordspanien på årets golfrejse.

Desværre måtte Hans Jørgen Nyegaard melde afbud til rejsen. Hans Jørgen beklager meget, at han ikke kan være med og hilser alle mange gange.

Som et plaster på såret har Hans Jørgen udstyret formanden med et beløb, som skal bruges til hjælp til en drink i baren til alle.

Vi takker Hans Jørgen mange gange for donationen og sender mange tanker og ønsker for en snarlig tilbagevenden til Old Boys fredagsgolfen.

OOM Stilling

Med kun 2 tællende matcher tilbage i år, er stillingen den, at disse 3 spillere ligger højest placerede i hver række – nævnt i tilfældig rekkefølge:

A: Jacobsen, Fabrin, Gerlif

B: Kersi, Mahneke, Bondesen

C: Henrik P, Hamre, Scheuer Nielsen

DM for hold

I weekenden 16-17. september var KGK vært for slutspillet i Elitedivisionen og redaktionen syntes det var værd at sende en reporter ud i klubben, når mange af Danmarks bedste spillere deltog. Han mødte ikke ret mange KGK medlemmer – meget overraskende.

Det var en oplevelse at overvære, hvordan landets bedste elitespillere spiller og især, hvor unge de fleste var. Mest kendt var nok John Axelsen og Nanna Koerstz Madsen, som jo bekendt spiller på LPGA Tour i USA og er Danmarks første vinder nogensinde på denne Tour. Hun var tilkaldt til søndag eftermiddag for at hjælpe Smørums Damehold med at vinde. Jeres udsendte fik et ”hej”, da han fik taget et nærbillede af Nanna.

Hun havde medbragt sin bag fra USA, med  ’Boca West Country Club’ på, som hendes caddy styrede sikkert rundt på banen. Damerne spille fra Tee 52.

Nanna spillede mod en ung dame fra Hillerød og efter 3 huller var de ’all square’, da jeres udsendte var nødt til at gå hjem og lave sit referat.

Smørum endte med at vinde matchen overlegent. Smørum løb med sejren i alle 3 rækker: Damer, Herrer og Ungdom.

Vinterturnering?

Igen i år afvikler vi en Vinterturnering i lighed med tidligere år, dog har vi droppet C-rækken og det skyldes ene og alene at ud af sidste års 10 matcher blev kun én match afviklet i C-rækken.

Det er en forudsætning, for at deltage, at du kan spille alle ugens dage.

Du skal igen tilmelde dig via GolfBox senest 6. november. Betaling af Matchfee sker fortsat via MobilePay til formanden på 21644616 – oplys kun dit medlemsnummer – 50 kr. koster det og beløbet går ubeskåret til præmier. Din deltagelse er først på plads, når du har tilmeldt dig + betalt matchfee. Først-til-Mølle Princippet er gældende og du kan tilmelde dig ved at benytte disse link:

A rækken https://tourentry.golfbox.dk/?cid=4178730

B rækken https://tourentry.golfbox.dk/?cid=4178731

Indkaldelse til Generalforsamling 2023

Der indkaldes hermed til årets generalforsamling i Old Boys Klubben – fredag, den 27. oktober.

I henhold til vore Vedtægter, skal forslag fra medlemmer være modtaget skriftligt senest den 5. oktober for at blive behandlet på årets generalforsamling.

Punkter til behandling på generalforsamlingen er følgende:

Valg af dirigent.

Formandens beretning

Årsregnskabet samt budget for kommende år med revisorpåtegning til godkendelse

Fastsættelse af kontingent for det kommende år.

Valg af formand.

Valg af bestyrelse.

Valg af suppleanter. 

Valg af revisor.

Forslag fra bestyrelsen til afstemning

Indkomne forslag

Eventuelt

Afslutningsmatch 2023 – 27. oktober 08:30

Vi slutter, som vi startede – med en Holdmatch over 12 huller fra Tee 52 med følgende betingelser:

På banens Hul 1-4 – er det den bedste score pr. hul, der tæller

På banens Hul 5-8 – er det de 2 bedste scores pr. hul, der tæller

På banens Hul 15-18 – er det de 3 bedste scores pr. hul, der tæller

Ved pointlighed vægtes sammenlagt laveste handicap.

Efter matchen byder bestyrelsen deltagerne på frokost.

Alle drikkevarer er som sædvanligt for egen regning.

Du tilmelder dig i GolfBox under Klubturnering. Når du tilmelder dig Afslutningsmatchen er du automatisk tilmeldt frokost + Generalforsamling.

Invitation til denne match udsendes også i oktober sammen med endelige punkter til Generalforsamlingen.

Matcher i oktober

  6. oktober: Vi starter med finalen i årets Tee Mesterskab, idet vi spiller fra tee 45.

7-11. oktober: Old Boys Golfrejse til Costa Brava i Spanien.

13. oktober: Almindelig Stableford

20. oktober: 4-7-9 x 3 Portvinsmatch (glæd jer til en fantastisk portvin i år!) – denne match er årets sidst tællende i årets Order of Merit.

27. oktober: Afslutningsmatch efterfulgt af Generalforsamling.

Månedens citat

”Den lige vej er den bedste”

Spil godt!

Venlig hilsen

Bestyrelsen for Old Boys

Københavns Golf Klub