Skip to content

Banestatus juli.

Juli, og den første del af august, er en relativ stille tid på vores bane. Greenkeeperne vil derfor gennemføre en del langsigtet vedligeholdelsesarbejde, der både skal sikre at vi har gode overflader i resten af sæsonen, men også så vi kan fortsætte med at bygge ovenpå den positive udvikling banen er i.

Større vedligeholdelsesarbejde på banen i juli:

Uge 28: Greens prikkes, topdresses og eftersås. Forvent et mere sandet og ujævnt rul i den første del af ugen.

Uge 29: Teesteder prikkes, topdresses og eftersås. Forvent mindre forstyrrelser.

Uge 30: Greensomgivelser og forgreens prikkes, topdresses og eftersås. Forvent en mere sandet overflade frem mod weekenden.

Der tages forbehold for vejrlig, maskinnedbrug og sygdom

Den første del af sæsonen er overstået og jeg kan evaluere hvordan banen har artet sig.

Vejret i denne sæson har bestemt været med os. Godt nok har det været tørt i en periode af maj og vi fik et par meget varme dage i slutningen af juni, men ellers har det været ”græs-vejr” siden april. Ikke for varmt, koldt, vådt eller tørt. Bare jævne temperaturer og tilpas med nedbør. Guf for græs. Det har banen nydt godt af og alle dele af banen har trivedes, selv roughen. Den er blevet tyk igen og kun en tør og varm juli eller august vil sætte den tilbage igen.

Det sætter jo fokusset på at holde bolden lige ned ad fairways og så er det jo ekstra rart når de står så flotte som de gør. Fairways er tættere og giver et langt bedre lie end vi har været vant til i mange år, så vi begynder nu at høste resultaterne af de seneste 5-7 års investering i løft af fairways.     

Maj og juni har været travle med rigtigt meget spil og mange arrangementer. Vi har også haft en del besøgende, som ikke skulle spille golf, men derimod kigge på græs og græspleje. I flæng kan nævnes: greenkeeperelever fra et scholarship program på Kristianstads GK i Sverige, 45 greenkeepere fra Sverige, Holland, Tyskland og Danmark, en gruppe engelske sælgere af bl.a. græsfrø og så endelig ca. 90 golfbanearkitekter, der både spillede golf og nyd vores gæstfrihed i klub og restaurant. For alle gælder det, at de søger her ud for at opleve vores golfbane i den storslåede Dyrehaven, men også for at lytte og lære om hvordan en golfbane kan passes uden brug af pesticider og med mere end 2000 hjorte.

I greenkeepergården har vi i en del år haft stor glæde ved at have ansat unge golfspillere, der holder sommerferie i Danmark fra deres collegeophold i USA.  Det er korttidskontrakter og de unge golfspillere vender typisk tilbage en 3-4 år inden de får andre interesser eller golfkarrieren tager fart. Jacob Skov Olesen, som arbejdede om sommeren indtil for 2 sæsoner siden har lige vundet British Amateurs, hvilket jo er en kæmpebedrift. Det var godt at kunne lokke Jacob ud til ”vinder-Othello lagkage” mens han spillede EM på the Scandinavian og fejrer ham i teamet med hans triumf.

God sommer

Martin Nilsson, Chefgreenkeeper