Skip to content

Banestatus september

Vi har passeret en dejlig sommer nu og er i fuld gang med den travle sensommer og meget snart september. Vejret er med os- og det holder vi fast i.

Større vedligeholdelsesarbejde på banen:

Uge 35: Greens luftes med meget små hugpiber. Forvent, at der arbejdes på enkelte greens, men spillekvaliteten ikke påvirkes væsentligt.

Uge 37 eller uge 40: Arbejde på fairways. Forvent enkelte lukkede huller i arbejdstiden og unormale spilleforhold. Der gives reduktion i greenfee i denne uge hvis, der arbejdes.

Vi har haft en længere periode, hvor det store teested på drivingrangen har været mere ”langskægget” end vi plejer at have det. Miseren skyldes, at den klipper, der passer det er endegyldigt afgået ved døden. Siden den dag har en havetraktor og lejlighedsvis vores lille robot ”Crille” passet teestedet. Vi har lejet en gammel klipper som skal passe teestedet indtil sæsonen, slutter for dette i oktober, så nu forventer vi, at vi får vores go’e gamle teested tilbage.

Vi har netop givet vores puttinggreen ved drivingrange den store tur med dybdeluftning, prikning, eftersåning og topdressing. Det trængte dén til. Den er svagere, har dårligere græsser og er mere sygdomspræget trods det faktum at den ligger i fuld sol hele dagen.

Sådan en tur har vi ikke været vant til på den store bane i en del år nu. Vi har sunde og stærke greens og disse kræver ikke meget større vedligeholdelsesarbejde. De dresses, luftes og eftersås, bevares, men slet ikke i samme omfang som for 10 år siden eller som den store puttinggreen. Så længe grundvilkårene er gunstige og greenkeeperen passer på med vand, gødning og klippehøjder så kan man skabe et så stabilt miljø, at det næsten, men også kun næsten passer sig selv og det er jo godt for golfspilleren og for greenkeeperen, som så kan arbejde et andet sted.

Fairways er et arbejdsområde hvor vi ikke helt er der hvor vi gerne vil være endnu, selvom denne sæson har givet os fantastiske fairways. Vi er specielt ude efter at sikre os en bedre spillekvalitet tidligere i sæsonen og bygge en højere modstandskraft ind mod tørke- og  varmestress om sommeren. For at nå dertil topdresser og gøder vi og eftersår med nye græssorter, der passer bedre til vores dages klima.  Fairways skal have en tur mere i denne sæson og det bliver enten i uge 37 eller uge 40 afhængigt af vejr, maskiner og mandskab.

Den 1. september går jagtsæsonen ind og hjortene (først kronhjorte, sika og derefter dådyrene) begynder så småt deres brunsttid. Kronhjortene er allerede begyndt at brøle. Det er en skøn tid med skønne farver og masser af aktivitet i skoven. Vi golfere skal derfor også vænne os til, at der er flere gæster i Dyrehaven og derved flere gæster, der måske strejfer ud over golfbanen. Det må de godt – de har faktisk førsteret til dette – så det er vores ansvar at give plads for gæsterne og give dem en god oplevelse på golfbanens del af sletten. Og husk: de forstår ikke hvad ”FORE” betyder.

Som altid:

Pas på dine greens. Ret dit nedslagsmærke op (der har været mange uoprettede i år)

Pas på dine fairways. Husk din divotpose (hænger altid klar i starterhuset)

Pas på dine greenkeepere (de er her for at gøre banen lækker til netop dig)

De bedste golfhilsner

Martin Nilsson, Chefgreenkeeper