Skip to content

Banestatus Juli

Efter nogle meget travle uger i hele juni med 3 store arrangementer, flere gunstarter og klubturneringer er det nu tid til, at ånde lidt ud og give plads på banen til vedligeholdelsesarbejde og ikke kun klipning og trimning. Men ikke i for lang tid, for vi skal have banen bragt sikkert igennem juli så den er i topform til Danmarksmesterskabet i slagspil i den første uge af august.

Vi er ellers hurtigt gået fra en dejlig grøn til en begyndende tørkeramt bane. Sidste sommer spøger i baghovedet, men det er helt naturligt at græsset bliver gult og i dvale om sommeren. De områder af greensomgivelser og bunkers, der ikke bliver ramt af vores vandingsanlæg passer vi på med håndvanding.

Første uge (27) af juli byder på luftning af vores greens. Vores greens skal have luft ned til rødderne så de fortsat kan klare presset fra både spil og pleje. En sideeffekt bliver, at greens for en stund bliver en anelse blødere og mere modtagelige overfor indspil.

Vi lufter greens med meget små spyd, der næsten ikke syner eller forstyrrer spiloverfladen. For en sikkerheds skyld tromler vi greens for at sikre jævnheden. Arbejdet udføres mandag og tirsdag fra morgenstunden af.

Sidst på uge lover vejrprofeterne en længe ventet regnbyge og den vil vi udnytte til, at få gødet vores fairways og semirough. Gødningen vil give styrke og farve så fairways bedre kan stå imod sommervarmen.

Uge 28 vil formentlig byde på topdressing af greens om mandagen, men denne arbejdsopgave afhænger meget af vejrforholdene. Hvis det er meget varmt og stressniveauet er højt så venter vi til uge 30.

I uge 30 starter opvarmningen til DM med arbejde på greens og i bunkers. Bunkerkanter trimmes og sandet eftergås. Greens bliver vertikalskåret og topdresset.

Vores 90 årige greens passer vi på hele året. Vores fokus er, at skabe greens, der er jævne og hurtige, der kan spilles på hele året på basis af en pleje uden brug af pesticider. Denne pleje gør, at vi godt i perioder kan have greens, der ser “spættede” ud og at forskellige græsarter stikker ud, bl.a. de lange udløbere vi ser på greens lige nu. Greens er stadig hurtige og boldrullet påvirkes marginalt. Vi har også faste greens. Det er en afledt effekt af vores græsvalg og topdressingsprogram. En rød tråd i vores pleje er, at forstyrre græsoverfladen mindst muligt og at favoriserer vores fortrukne græsart rødsvingel ved hjælp af minimalt input af vand og næring. Dette er ikke en aggressiv og hurtig form for greenkeeping, men en meget langsom proces. Den sikrer også at vi kan overholde vilkårene for drift af golfbanen i Dyrehavens beskyttede og unikke natur.