Skip to content

NY TIL GOLF?

Golf er glæde for livet – mange slags glæde

Golf er den sport og fritidsaktivitet man kan udøve allerlængst. Nogle starter allerede når de er 4-5 år gamle, de fleste først langt senere i livet, og mange spiller jævnligt til de er i 80’erne og endda 90’erne. Man holder ikke op, når først man er tændt. Og det er aldrig for sent at gå i gang!

Golf er uden tvivl også den sport og fritidsaktivitet der kan nydes på flest forskellige måder:

  • For nogen handler det fx om at blive god, at spille på hold, at vinde turneringer.
  • For andre er koblingen af socialt samvær, motion og naturoplevelser det centrale.
  • For nogen er det en pragtfuld rejsemulighed at dele med ægtefællen.
  • For andre er det en slags friluftsmeditation, at få krop, tanke og udstyr til at fungere sammen.
  • For mange er det også en sport man kan vælge til, når knæene og fysikken ikke længere tillader en at spille fx fodbold eller badminton.

Gennem livet kan golf udfylde utroligt mange behov.

I Københavns Golf Klub er vi helt klar over de mange forskellige grunde der er til at vælge – og til at elske – golf. Og vi ønsker kun, at du lykkes med at få det ud af golfen, du selv er motiveret for.

Det inkluderer naturligvis at vi hjælper dig til basale færdigheder i spillet. Og sans for hvor mange nuancer spillet rummer, hvis du bliver grebet af det.

Som helt ny til golfen anbefaler vi, at du benytter vores prøvemedlemskab. Det giver dig mulighed for at afprøve om golf er noget for dig – uden at du skal investere i udstyr eller hænge på et medlemskab du måske fortryder.

Du låner simpelthen golfkøller og golfbag (taske til køllerne) af os og betaler kun for to måneder med introduktion og træning. Og så er det op til os at overbevise dig om golfspillets og klubbens lyksaligheder.

Prøvemedlemskabet rummer udover det udstyr du låner af os, holdtræning med vores headpro Klas Olsson, regelundervisning, introduktion til både 18-hullersbanen og par-3 banen.

Vi har en introduktionskomité af mange frivillige, som vil sørge for at du møder klubben, medlemmerne og banen og får en rar og tryg introduktion og bliver sluset godt ind i klubben – i tråd med dine egne ønsker og behov.

Banetilladelse

Når du har opnået din banetilladelse og fået handicap 54,0 via processen beskrevet her, kan du betragte dig selv som stærkt privilegeret. For vi medlemmer Københavns Golf Klub har forhold mange må misunde os.

Vores 18-hullers bane omtales ofte som blandt de 20 bedste i Danmark, og vores 15. hul er af Dansk Golf valgt som et af landets 18 bedste golfhuller. Se video her. Banen er en åben naturbane, nænsomt lagt ind i landskabet, så mange skovgæster aldrig opdager den. Greens er gode og faste og der er velanlagte og udfordrende greenomgivelser, så du har gavn af alle facetter af shortgame. Og så er banen åben og vi spiller til sommergreens hele året – som en af bare ca. 30 danske baner.. Jordbunden her dræner så godt, at banen er en fornøjelse året rundt. Banen drives i øvrigt 100% pesticidfrit.

Gode træningsforhold

Vores store driving range lige ved klubhuset er åben hele året, og fra ca. maj til oktober slår vi fra græs – hvor man i mange andre klubber er nødt til at slå fra måtter. Vender man sig rundt ligger vores meget store chip- og putting green lige bagved. Træningsbolde er til fri afbenyttelse for medlemmerne.

Vi har også mulighed for at træne indendørs, hvor svinget kan kontrolleres i de store spejle.

Og vores to faste PGA-trænere tilbyder lektioner og holdtræning – inde og ude – året rundt.

Få hurtigt nye golfvenner

Nye medlemmer kan uanset niveau deltage i vores Introgolf om mandagen hvor du spiller med andre nye og med vores mentorer….

Vi har mange klubber i klubben, hvor du kan lære medlemmer at kende. Der er faste, ugentlige turneringer som damedag tirsdag formiddag, ugeturneringen for alle (A-, B-og C-række) tirsdag eftermiddag, juniorer torsdag eftermiddag og oldboys om fredagen, osv. Og der er et stort antal klubturneringer sæsonen igennem, hvor turneringskomiteen sørger for at sætte holdene, så nye medlemmer møder både gamle og nye.

Du har også mulighed for at tilbyde dig til vores mange klubhold under DGUs regions- og divisionsgolf.

Erhvervsklubben spiller ca. en gang om måneden og der er en god mulighed for at netværke med en ekstra dimension på.

Spiller du bridge er der også mulighed for mange gode dage i klubben, men udelukkende om vinteren da golfen er det vigtigste.

I 2019 anlagde vi en flot petanquebane ved klubhusets terrasse, og boulekugler kan lånes i restauranten.

Restauranten er åben hele året – for dig og dine gæster

Vores smukke restaurant er åben hele året. Så du kan altid få et glas og et måltid efter runden. Eller nyde en kop varm kakao foran pejsen en vinterdag. Og som regel er der også mulighed for at købe dagens ret med hjem – det giver lidt ekstra tid til at slappe af med golfvennerne før skoven må forlades.

Restauranten må (som et krav fra Skov- og Naturstyrelsen) kun benyttes af klubbens medlemmer og disses gæster, så det er en ekstra, luksuriøs oplevelse for mange af os, at kunne tage på skovtur med familie eller venner og invitere i vores private klub midt i Dyrehaven.

Københavns Golfklub er både kongelig klub og en sund forening

På engelsk hedder vi Royal Copenhagen Golf Club – den kongelige familie er æresmedlemmer. På dansk hedder vi blot KGK eller Københavns Golf Klub. Klubben er ejet og drevet af medlemmerne. Der er ingen der skal tjene penge på klubben eller har ret til at tage beslutninger uden om medlemmerne. Økonomien er god. Driften er stabil. Planer er noget vi medlemmer er med til at lægge gennem frivilligt arbejde i de mange komiteer – og med til at beslutte. Klubben har 15 fastansatte: Udover en direktør og sekretær, er det 2 professionelle trænere, restaurantpersonalet, vores housekeeper samt en stab på 5-10 greenkeepere over sæsonen.

Kontakt og prøverunde

Uanset om du savner noget, eller du allerede er overbevist, så kontakt vores direktør Christian Tage Nyvang for en rundvisning og svar på dine spørgsmål.

Og hvis du melder dig ind, refunderer vi dine greenfees fra de sidste 14 dage før indmeldelsen. Det manglede bare, at du vil prøve banen og opleve klubben ordentligt først.