Skip to content

Banestatus Marts

Det er officielt forår og det kan mærkes på banen. Jordtemperaturen er usædvanlig høj og det smager af en tidlig sæsonstart. Kun for meget regn kan ødelægge en god start på sæsonen.

Derfor begynder greenkeeperne også forårsrenoveringerne af de forskellige baneelementer. Vi er rigtigt godt med på bunkers. Her har Hilmar og Martin arbejdet godt igennem hele februar. Ødelagte kanter er blevet genetableret, faskiner renset og sandet lagt på plads i rette dybde.

Mandag den 16. marts bliver startdato for flagstænger på greens hver dag.

Følgende opgaver er planlagt de næste par uger:

Uge 11: På mandag den 9. marts arbejdes der på banens teesteder. Alle teesteder dybdeluftes, prikkes, eftersås og topdresses. Forvent lidt forstyrrelser og unormale spilleforhold omkring teestederne imens arbejdet påbegår.

Uge 12: Mandagen den 16. påbegyndes det store arbejde med at topdresse fairways. Vores entreprenør udlægger på alle fairways ca. en halv centimeter sand ud. Derefter bliver fairways luftet og eftersået af greenkeeperne hvorefter de til sidst trækkes over med slæbenet og børste. Det er en megeet stor opgave, så forvent unormale spilleforhold på fairways hele ugen. Husk, at entreprenøren og greenkeeperne har fortrinsret på banen. Jo hurtigere vi er færdige jo hurtigere er vi væk.

Disse arbejdsopgaver er meget vejrafhængige, specielt fairwayprojektet. Hold derfor øje med notifikationer i Golfbox.

Turen kommer også snart til greens og greensomgivelser, men inden da bliver de klippet en første gang i denne sæson.

Medlemmer og gæster har taget meget godt imod vores nye tiltag med valgfri måtter til brug på banen. De hænger klar i starterhuset.

Vores faste beboere, hjortene, er også begyndt at komme i forårshumør og de store kronhjorte kaster stængerne. Hvis du finder en på din vej rundt på banen, så tag den med, hvis du altså kan bære den, og læg den ind i greenkeepergården. Så aflevere vi dem til Skoven. Det er forbudt at beholde dem.

Vi forsøger at hverve nye medlemmer blandt uglefamilien. Natugler flyver tit rundt ved klubhuset og nu prøver vi om vi kan få dem til at slå sig ned og yngle i klubben. En redekasse er hængt op tæt ved boldautomaten så nysgerrige kan følge med i om det vil lykkes.